halve marathon (21,1 km)

Klik op + om meer informatie te lezen

Starttijd

12.30 uur

Route

De route loopt als volgt:

Markt (start), Kattenburg, Ambtshuisstraat, rechtsaf  Waalbandijk, rechtsaf Stationsstraat, Kattenburg, Ambtshuisstraat, rechtsaf Waalbandijk richting Afferden, rechtsaf Molendam, linksaf Kerkdam-Kweldam, linksaf Smidstraat, linksaf Waalbandijk en geheel via de oude dijk richting Leeuwen, linksaf Noord-Zuid (fietspad), tot rotonde Van Heemstraweg, daarna linksaf fietspad volgen, door de poort bij de Boerenbond, eind rechts Nijverheidsweg, Industrieweg, linksaf Kerkstraat, rechtsaf Heersweg (noordelijk fietspad), Laakbos, Pa Hoeklaan, Lampionstraat, Boldershoflaan (zuidzijde), Veerstraat, Ambtshuisstraat, Kattenburg,  Hogestraat, Markt (finish)

Leeftijd

16 jaar en ouder. De leeftijd op 2 april 2023 is bepalend. Dit wordt gecontroleerd bij de inschrijving. De halve marathon is bedoeld voor getrainde hardlopers.

Inschrijving

Let op: je moet je van tevoren inschrijven, dat kan niet op de dag zelf.

Deelname aan de Drutenloop is geheel op eigen risico.

– het inschrijfgeld bedraagt € 14,75

– Annulering is mogelijk tot uiterlijk eind februari 2023, vanaf 1 maart 2023 vindt er geen restitutie van inschrijfgelden meer plaats.

-In het geval dat de Drutenloop geannuleerd wordt ivm coronamaatregelen zullen we het inschrijfgeld terugbetalen (ook bij annulering na 1 maart) Dus je kunt je altijd inschrijven.

Ophalen startnummer en info

Deze worden niet meer opgestuurd.

– Op zaterdag 2 april kun je het startnummer ophalen in de Sporthal tussen 15.00 en 18.00 uur.

– Op zondag 3 april kun je het startnummer ophalen in de Sporthal vanaf 9.30 uur tot een half uur voor aanvang van de halve marathon.

Adres Sporthal de Heuvel, Heuvel 40, 6651 DE Druten.

Startnummer en tijdregistratie

Het dragen van het startnummer op de voorzijde van het shirt is verplicht.

In het startnummer zit een zo genaamde BIB-tag voor de tijdregistratie.

Prijzen heren

– 1e prijs € 25,00

– 2e prijs € 15,00

– 3e prijs € 10,00

Kort na de finish worden de drie snelste heren gehuldigd op het podium.
De geldprijzen worden bij de huldiging uitgereikt.

Prijzen dames

– 1e prijs € 25,00

– 2e prijs € 15,00

– 3e prijs € 10,00

Kort na de finish worden de drie snelste dames gehuldigd op het podium.
De geldprijzen worden bij de huldiging uitgereikt.

Recordpremie

Het record bij de mannen staat op 1:12:26 uur en is in handen van Luuk Janssen (2023). Het record bij de vrouwen staat op 1:27:01 uur en is in handen van Serana Tielbeek (2022). Voor verbetering van het record is een premie beschikbaar van € 50,00.

Herinnering

De herinnering bestaat uit een tinnen ‘Drutens Kwartje’ met daarop 2 april 2023 en 15e Drutenloop. De historische benaming verwijst naar het feit dat Drutenaren in de volksmond ‘kwartjesheren’ werden genoemd. Wie een herinnering wil kan dit aanvinken op het inschrijfformulier. De kosten zijn € 2,00.

De bestelde herinnering wordt bij de finish uitgereikt.

Verzorging

Water en sponzen in de uiterwaarden op ongever 7,5 km, op de dijk na 13,5 km, op de Nijverheidsweg na 17,5 km en bij de finish. Er is een Eerste Hulp Post bij de start/finish en onderweg rijden ehbo-ers mee op de fiets.

Halve marathon (21,1 km)