10 Kilometer

Klik op + om meer informatie te lezen

Starttijd

14.00 uur

Route

Markt (start), Kattenburg, Ambtshuisstraat, rechtsaf Waalbandijk richting Afferden, Waalbandijk, linksaf onderlangs parallel aan de Nieuwe dijk, rechtsaf Nieuwe dijk oversteken naar de Waalbandijk, rechtsaf Waalbandijk, linksaf  Stationsstraat, Kattenburg, rechtsaf Ambtshuisstraat, linksaf  Waalbandijk richting Leeuwen, pad Sterrenbos , Heersweg, (noordelijk fietspad), Laakbos, Pa Hoeklaan, Lampionstraat, Boldershoflaan (zuidzijde), Veerstraat, Ambtshuisstraat, Kattenburg,  Hogestraat, Markt (finish).

Leeftijd

15 jaar en ouder. De leeftijd op 2 april 2023 is bepalend. Dit wordt gecontroleerd bij de inschrijving.

Inschrijving

Let op: je moet je van tevoren inschrijven, dat kan niet op de dag zelf.
Deelname aan de Drutenloop is geheel op eigen risico.

– het inschrijfgeld bedraagt € 11,75

– Annulering is mogelijk tot uiterlijk eind februari 2023, vanaf 1 maart 2023 vindt er geen restitutie van inschrijfgelden meer plaats.

-In het geval dat de Drutenloop geannuleerd wordt ivm coronamaatregelen zullen we het inschrijfgeld terugbetalen (ook bij annulering na 1 maart) Dus je kunt je altijd inschrijven.

Ophalen startnummer en info

Deze worden niet meer opgestuurd.

– Op zaterdag 1 april kun je het startnummer  ophalen in de Sporthal tussen 15.00 en 18.00 uur.

– Op zondag 2 april kun je het startnummer  ophalen in de Sporthal vanaf 9.30 uur tot een half uur voor aanvang van de 10 km.

Adres Sporthal de Heuvel, Heuvel 40, 6651 DE Druten.

Startnummer en tijdregistratie

Het dragen van het startnummer op de voorzijde van het shirt is verplicht.

In het startnummer zit een zo genaamde BIB-tag voor de tijdsregistratie.

Prijzen heren

– 1e prijs € 25,00

– 2e prijs € 15,00

– 3e prijs € 10,00

 

Kort na de finish worden de drie snelste heren gehuldigd op het podium.De geldprijzen worden bij de huldiging uitgereikt.

Prijzen dames

– 1e prijs € 25,00

– 2e prijs € 15,00

– 3e prijs € 10,00

 

Kort na de finish worden de drie snelste dames gehuldigd op het podium.
De geldprijzen worden bij de huldiging uitgereikt.

Recordpremie

Het record bij de mannen staat op 0:31:09 uur en is in handen van Jesper van der Wielen (2010). Het record bij de vrouwen staat op 0:35:30 uur en is in handen van Heleen Plaatzer (2012). Voor verbetering van het record is een premie beschikbaar van € 50,00.

Herinnering

De herinnering bestaat uit een tinnen ‘Drutens Kwartje’ met daarop 2 april 2023 en 15e Drutenloop. De historische benaming verwijst naar het feit dat Drutenaren in de volksmond ‘kwartjesheren’ werden genoemd. Wie een herinnering wil kan dit aanvinken op het inschrijfformulier. De kosten zijn € 2,00.

De bestelde herinnering wordt bij de finish uitgereikt.

Verzorging

Water en sponzen op 5,5 km op de dijk bij de scheepswerf, in de Heersweg op ongeveer  8 km en bij de finish. Er is een Eerste Hulp Post bij de start/finish en onderweg rijden ehbo-ers mee op de fiets.

Fox Fitness 10 Kilometer Loop